Triemen / Westergeest

Brassband De Bazuin

 

Informatie / nieuws


Vacatures:


Wij, brassband "de Bazuin" Triemen - Westergeest, zijn dringend op zoek naar (ervaren) leden!!

De band heeft de volgende vacatures:

* Es cornet
* 2e cornet
* 3e cornet
* 2e trombone
* Es bas
* Bb bas

 

Er wordt gerepeteerd op de maandagavond van 19.30 - 21.30 in dorpshuis 'de Bazuin' te Triemen.
De band komt uit in de 4e divisie.

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt u contact opnemen met:
Dhr. Durk Bijlstra ( voorzitter) E: durk@vanderhaakenbijlstra.nl
Of kom (vrijblijvend) eens langs op onze repetitie avond.


Actueel nieuws:

December 2016:

Vanaf nu is het voor iedereen die ons een warm hart toedraagt mogelijk om onze vereniging GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php
Selecteer dan even De Bazuin Triemen Westergeest als sponsor doel.

Als je hierheen gaat verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue, Zalando en Wehkamp. Denk aan alles wat je online boekt, koopt, reserveerd of besteld. Reizen, weekendjes weg, koelkasten, etentjes etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert ons een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra!!

 

Juni 2016

Net voor de vakantie stonden er nog een aantal optredens voor ons op het programma. Onder andere: Klank van Fryslan, Slingeraap, Survento, Survento en als afsluiter van het seizoen de bekende BBQ.

Klank van Fryslan
Op zaterdag 28 mei mochten Geartsje Praamstra en Nynke Emma Adema meedoen aan de klank van fryslan. Het niveau was erg hoog in alle categorieën. Nynke Emma behaalde in haar categorie het zilver met 85 punten. Ook Geartsje heeft een mooie prestatie neergezet met 83 punten.

Slingeraap.
Op 4 juni is een klein groepje naar de Slingeraap geweest. In de pauze hebben we voor sfeervolle muziek gezorgd.

Survento
Op 18 juni hebben we meegedaan aan Survento te Surhuisterveen. Een programma met een verhaal en entertainment. Om zes uur mochten we de spits afbijten. Hier hebben we lekker gespeeld en dat werd beloond met een derde prijs. In het geheel deed Melis Bijlstra de solo. Een prachtig solo waarbij het korps als rustige begeleiding diende. We hebben een top avond gehad.

Rondgang
Op maandag 27 juni en 4 juli werd onze jaarlijkse rondgang gehouden. In de Triemen en Westergeest willen we iedereen bedanken voor de bijdrage die hij/ zij geleverd heeft.

December 2015:

Zondagavond kreeg Dirk Bijlstra tijdens het kerstconcert in de kerk te Westergeest een gouden speld en bijbehorende oorkonde van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslan) uitgereikt door loco-burgemeester Jelle Boerema.
Dirk Bijlstra is dit jaar 50 jaar lid van Brassband de Bazuin en tevens 20 jaar voorzitter van deze muziekvereniging.
Tijdens het Kerstconcert werden prachtige liederen ten gehore gebracht door de Brassband en door de jeugdleden. Ook Jellie Hania, sinds september dit jaar lid, speelde al een prachtig liedje op haar cornet.
In de pauze werd de aandacht gevraagd voor iets bijzonders. Marcel Dijkstra, ook lid van de Brassband kreeg het woord en vroeg Dirk Bijlstra naar voren te komen. Dirk Bijlstra werd in het zonnetje gezet, omdat hij dit jaar al 50 jaar lid is van Brassband De Bazuin.

Daarna kreeg loco-burgemeester Jelle Boerema het woord. Boerema vertelde, dat Burgemeester Bilker helaas verhinderd was, maar dat hij het graag over wilde nemen. Het is inderdaad een bijzondere gebeurtenis, 50 jaar lid van deze muziekvereniging. Een halve eeuw lid.
Dirk Bijlstra kreeg de gouden speld van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslan) voor 50 jaar muzikant. Op de speld staat een Fries pompeblêd en de muzieksleutel G. Tevens ontvangt hij een daarbij behorende oorkonde. Ook van de Brassband overhandigde Marcel Dijkstra nog een prachtig bos bloemen. Daarna was er voor alle aanwezigen warme chocolademelk en een kerstkrans. Nadat iedereen zijn plek weer had ingenomen in de kerk kreeg het Kerstconcert zijn vervolg.
Kijk ook even op de fotopagina.


November 2015:

Nederlandse Brassband Kampioenschappen.
Op 13 en 14 November werden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht gehouden. Eens per twee jaar gaan we naar de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.
Dit jaar werd het verplichte stuk Beecher Variations van Stephan Bulla gespeeld.
We zijn met zijn allen in de bus richting Utrecht vertrokken. Met een goede sfeer en veel zenuwen hebben we een leuke dag in Utrecht mogen meemaken. Met negen bands in onze divisie hebben we mooie punten behaald. Met een tevreden gevoel hebben we 84 punten behaald, dit werd beloond met een vijfde plaats.

 

September 2015:

Admiraliteitsdagen Op 4,5,6 September waren de admiraliteitsdagen. Aan het muziekspektakel op de vrijdagavond hebben wij samen mogen werken met nog heel veel muzikanten. Om zeven uur hebben in de stad Dokkum gespeeld. Vanaf een uur of half 9 begon het muziekspektakel. Hierbij zaten vele muzikanten op de boten in het water. Ons ploegje zat vlakbij het podium, een prachtig plekje. Hiermee hebben wij een mooie bijdrage kunnen leveren voor de Night of the Praams.
Kleintje dorpsfeest Triemen.
Op 25 oktober werd in de Triemen het 75 jarig bestaan van de Triemen gevierd. Bij binnenkomst mochten we de mensen ontvangen met onze muzikale klanken.

 

April 2015:

Deze maand zijn we naar het Gouden Spiker Festival in Ureterp geweest. Na flink repeteren werd onze inzet wel beloond, De Bazuin kwam thuis met niet minder dan 3 prijzen, een Gouden Spiker voor het geheel, een Gouden Spiker voor het verplichte werk en een Zilveren Spiker voor het solowerk. De solo werd gespeeld door Baukje Bijlstra. Uiteraard waren we blij verrast met deze prijzen.

 

Maart 2015:

Hoewel het al weer bijna lente is en december een tijd geleden starten we dit bericht toch met terugkijken naar deze maand. In december hebben we zoals gebruikelijk Sinterklaas ingehaald in Westergeest en met een ploegje ook gespeeld bij het kerstfeest van school. 21 december hielden we ons jaarlijkse kerstconcert. Mooi dat zoveel inwoners van Triemen en Westergeest hier op af komen! Onze jeugd heeft dit jaar tijdens het kerstconcert ook weer laten horen wat ze al kunnen spelen. We hopen dat er de komende jaren alleen maar meer jeugd bijkomt! Het jaar 2014 hebben wij afgesloten met het begeleiden van de kerstnachtdienst in Westergeest en het spelen van kerstmuziek ’s ochtends vroeg op eerste kerstdag. Mooi om op deze manier de kerstdagen te kunnen beginnen.

Geplande concoursen
Na de kerstvakantie zijn we gestart met de voorbereidingen op het solistenconcours en federatiefestival wat dit jaar door onze federatie van muziekverenigingen op 14 maart in Kollum georganiseerd wordt. De solisten die meedoen treden overdag op, ’s avonds is het de beurt aan de gehele muziekvereniging.
Na dit festival volgt op 11 april het Spikerfestival. Dit concours wordt jaarlijks georganiseerd, voorheen in Bakkeveen, tegenwoordig in Ureterp. Het is een concours waar verschillende werken gespeeld moeten worden, waardoor we ons voorlopig niet hoeven te vervelen.

Leerlingenproject
Behalve met de voorbereidingen op de concoursen zijn we ook gestart met de voorbereidingen voor het leerlingenproject. De leerlingen van groep 6 zullen weer enkele weken les krijgen, waarna we dit project net als vorig jaar af zullen sluiten met een spetterend concert! Dit jaar doen we dat in de week dat gevierd wordt dat Westergeest 1250 jaar bestaat. Het concert wordt daarom niet op een zaterdag, maar op woensdagavond 3 juni georganiseerd. We hopen op een volle zaal en een aantal nieuwe leerlingen! Bij deze is iedereen uitgenodigd om langs te komen en de jeugd aan te moedigen!


December 2014:

Maandagavond 27 oktober was voor ons een normale repetitie avond waarin we druk bezig waren met de voorbereidingen op het bondsconcours van 22 november.
Dinsdag werden we opgeschrikt door het nieuws van het onverwachte overlijden van Pieter Bijlstra, op maandagavond nog ‘gewoon’ aanwezig in ons midden. Ongeloof en verbijstering volgden ons de rest van de week. We zijn de familie dankbaar dat we zijn begrafenisdienst hebben mogen begeleiden. In het weekend dat de rest van de brassband wereld gericht was op de Nederlandse Brassbandkampioenschappen kwamen wij met elkaar samen in Westergeest.

En nu…nu moeten en gaan we weer door. 23 november hebben we daarom tóch meegedaan aan het bondsconcours in Surhuisterveen, met een lege stoel op de plek waar Pieter altijd zat. Vervolgens zijn we gestart met de voorbereidingen voor het kerstconcert dat weer gehouden zal worden in de kerk te Westergeest. We gaan door, maar met een gevoel van gemis.


Augustus 2014:

Einde van de zomer, klaar voor een nieuw seizoen, maar eerst nog een korte terugblik op het oude seizoen.
Na de drukte die het leerlingenproject met zich meebracht hebben we het seizoen rustig afgesloten.
8 juni hebben we meegewerkt aan de doopdienst van Janna en Jan Willem Hania. Mooi om dit te mogen doen. Daarna hebben we weer de jaarlijkse rondgang in Triemen en Westergeest gehad. Iedereen die een bijdrage geleverd heeft: bedankt! Zonder deze rondgang redden we het financieel niet. Geartsje Praamstra heeft in juni nog C-examen gedaan op de muziekschool. Behalve solowerken heeft ze ook een duet en trio laten horen samen met Marcel en Aafke. Uiteindelijk is ze geslaagd met goede cijfers. Gefeliciteerd! Het seizoen hebben we afgesloten met een barbecue in de tuin van onze dirigent en zijn vrouw. Geen muziek op deze avond, wel veel gezelligheid.
Nadat de instrumenten nu enkele weken in de kast gelegen hebben starten we met het nieuwe seizoen. We gaan van start met de voorbereiding op het bondsconcours in Drachten. Daarnaast gaan we met z’n allen hard op zoek naar nieuwe leden, omdat onze groep helaas steeds kleiner wordt. We hopen dat we dit jaar nieuwe leden en ook weer nieuwe leerlingen kunnen vinden. De nieuwe leerlingen, Daniel Rekker en Hendrik Rottiné, gaan nu echt van start. Welkom!


Mei 2014:

Leerlingenproject
Muziekschool de Wâldsang heeft in het kader van ons leerlingenproject zes weken lang les gegeven aan de leerlingen van groep zes van de Bining. Zaterdag 24 mei was het tijd voor de afsluiting van dit project. Tijdens een groot concert voor alle familieleden en overige belangstellenden kon groep 6 dan eindelijk horen wat ze hadden geleerd! De zaal zat mooi vol en was prachtig versierd door groep 1//2 met allemaal tekeningen van o.a. muzieknoten. Groep 6 was zenuwachtig en onze brassband was er klaar voor! We hadden een mooi vlot programma gepland met tussendoor optredens van groep 6. Het geheel werd gepresenteerd door Akkelien Banga. We hebben voornamelijk herkenbare muziek gespeeld. Nynke Emma en Rianne deden met ons mee met de cup song, maar we merkten al snel dat veel andere kinderen dit ook deden! Tijdens het spelen van Pirates of the Caribbean werden de mooie en stoere tekeningen van piraten, gemaakt door groep 3/4/5 , getoond op de beamer. Groep 6/7/8 had eerder in deze week een verhaal geschreven, naar aanleiding van het stuk Gladiator. Het verhaal van Andries vond ons bestuur het meest indrukwekkende en hij mocht zijn verhaal dan ook tijdens het concert voorlezen. Onze eigen leerlingen hebben nog laten horen wat ze geleerd hebben in de lessen van de muziekschool. Groep 6 heeft natuurlijk ook een aantal stukken samen gespeeld met daarnaast nog een paar solo-optredens en duetten. Trots namen ze na afloop allemaal hun diploma in ontvangst. Hard werken moet namelijk wel beloond worden!
De avond eindigde met Gangnam style waarop iedereen zich lekker uit kon leven. Een flink aantal leerlingen van groep 6 gaat in ieder geval tot de zomervakantie door met muziekles, wij zijn hier erg blij mee! Al met al was het een zeer geslaagde afsluiting van een mooi leerlingenproject.


Overig nieuws
Voordat we van start gingen met het leerlingenproject hebben we ook nog meegedaan aan het jaarlijkse federatiefestival en solistenconcours. Aan het solistenconcours deden van onze vereniging mee: Hielke Remco, Rianne, Feije Gaatze, Nynke Emma, Janke en Geartsje. We zijn trots op ze dat ze meegedaan hebben! Het is nogal wat om als solist met begeleiding van een pianist voor het publiek te gaan staan. ’s Avons hebben we een koraal (Swedish Folksong), een groot werk (Contrasten) en een mars (Knight Templar) gespeeld. Daarna was het wachten op de uitslag. Van de jury, Jappie Kuipers, kregen we 86, 83 en 85 punten. Een mooie uitslag.

Nu het mei is loopt ons seizoen bijna ten einde. 8 juni hopen we mee te werken aan de doopdienst van Janna en Jan Willem Hania. Daarna is het tijd voor de muzikale rondgang in Triemen en Westergeest. Het seizoen sluiten we dit jaar af met een barbecue.


Februari 2014

Hoewel we al weer volop van start zijn in 2014 eerst nog een terugblik op het laatste deel van het jaar 2013.
Op 6 december (de dag dat we ook nog Sinterklaas ingehaald hebben in Westergeest) hebben we mee gedaan aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Groningen. We lootten dit jaar gelukkig niet als eerste, waardoor we ons niet hoefden te haasten en ons rustig voor konden bereiden op ons optreden. Na afloop van het optreden waren we tevreden. Vanuit het publiek kregen we positieve commentaren. Helaas was de jury het daar niet mee eens en werden we met 84 punten laatste van de zes deelnemers. Een domper op een verder geslaagde dag en voorbereidingstraject.
Na het NBK was het al snel tijd voor het kerstconcert van 22 december. Fijn dat de kerk weer vol was! Voor ons was het erg leuk dat we onze leerlingen ook een plek in het concert konden geven en zij konden laten horen wat ze tot nu toe allemaal al geleerd hebben. Tenslotte hebben we dit jaar afgesloten met de kerstnachtdienst in Oudwoude en het spelen van kerstliederen in Westergeest en Triemen op kerstochtend.
Het nieuwe jaar is voor ons ook al weer volop van start gegaan. Onze financiële actie is zelfs al weer achter de rug. Iedereen bedankt voor alle bestellingen!
Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op het solistenconcours en federatiefestival van de gemeente Kollumerland. Dit wordt op 15 maart georganiseerd in Kollum. We hebben dit jaar een zwaar, maar wel mooi, programma voor de avond.
Naast het voorbereiden op het federatiefestival treffen we ook al voorbereidingen voor het leerlingenproject. Dit jaar zal de muziekschool de Wâldsang zes weken lang les komen geven aan de leerlingen van groep 6. Deze periode zullen we afsluiten met een groot concert op 24 mei in MFC de Tredder waar de gehele basisschool aan mee zal werken. De leerlingen van groep 6 zullen op deze avond laten horen wat ze in een paar weken tijd geleerd hebben op het gebied van het bespelen van een blaasinstrument, de overige leerlingen betrekken we op een andere manier bij het concert. We hopen na afloop van deze avond weer een aantal nieuwe leerlingen bij onze vereniging te mogen begroeten.September 2013:

De afgelopen tijd was het zomervakantie voor ons! We hebben een lange vakantie gehad dit jaar, omdat er na het Spikerfestival in april geen concoursen meer op het programma stonden. Wel hebben we nog de Anjercollecte gelopen en daarnaast de traditionele rondgang door Triemen en Westergeest gehouden. We willen alle inwoners bedanken voor de bijdrages! Zonder deze collectes zou het erg lastig voor ons worden om te blijven bestaan. Ook hebben we opgetreden bij de afsluiting in de kerk van Westergeest, in de tuin van de familie van Dijk in Oudwoude en op het dorpsfeest van Triemen. Leuk om zo meer inwoners van de omringende dorpen te zien en voor jullie op te kunnen treden.
Eind augustus hebben we het stof weer uit onze instrumenten geblazen. De conditie om te blazen was bij veel van ons redelijk verdwenen, maar wordt nu weer opgebouwd. We zijn direct gestart met de voorbereidingen voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen die begin december in Groningen georganiseerd worden. Twee jaar geleden hebben we hier ook aan mee gedaan

en dit jaar weer. Omdat we niet een aantal maanden op hetzelfde stuk willen repeteren, repeteren we ook op andere muziek en zullen we over een tijd zelfs al weer starten met de voorbereidingen voor het kerstconcert. Voorlopig moeten we daar nog even niet aan denken, maar het is snel genoeg weer zover.
Ondertussen denken we ook na aan mogelijkheden om leerlingen meer aan ons te binden. Momenteel hebben we er weinig en wordt het gat tussen de oudere leden en jeugdleden ook steeds groter. We hebben al plannen, maar moeten deze nog verder uitwerken.
Ook dit seizoen houden we jullie weer op de hoogte van onze bezigheden.